Leesvoer

Jep, het is officieel herfst en dat betekent dat je nog liever een potje Scrabble speelt met je vader dan dat je je buiten aan het druilerige weer waagt.
Maar waar je modehartje misschien ook wel heel blij van wordt, zijn dikke, mooie, kleurrijke boeken, gevuld met het werk van beroemde fashiondesigners, straatmode, up and coming talenten in de modewereld en mooie illustraties. Daarmee kun je net zolang binnen blijven tot de herfst weer voorbij is…

1. Vroeger hadden we Sneeuwitje en haar zeven dwergen, nu hebben we Gwen Stefani en haar vier Harajuku girls. Maar harajuku is niets nieuws onder de zon; in Japan wordt al eeuwen geëxperimenteerd met de opvallende kledingstijl. In Fresh Fruits, het laatste deel uit de Fruits-serie neem je een kijkje in het modebeeld op straat in Japan. En that is, uiteraard, zum smullen.

2. Leuk voor hiphopchica’s: A Time Before Crack is een dik fotoboek met allerlei portretten van de hiphopcultuur tussen 1979-1985. Back in the days dus. Mannen met Puma-hoedjes en oversized brillen, vrouwen in strakke jeans met witte stiksels, gigantische boomboxen, lichtbruin glimmend leer en geverfde spijkerjasjes, grote gouden kettingen en oorbellen en tiny shorts domineerden het modebeeld in de straten van New York. Seems like the right book for me!

3. Soms valt het leven van een druk meisje echt niet mee. Maar The Modern Girl’s Guide to Life komt to the rescue! Hierin vind je info en tips over entertainen, etiquette, het huishouden, reparatieklusjes in huis, decoreren, seks en beauty. Go girl!

4. Laat je niet misleiden door de enigzins saaie cover; In Sample 100 Fashion Designers vind je het werk van 100 internationale jonge mode- en accessoriesdesigners, geselecteerd door grootheden uit de modewereld (Alexander McQueen bijvoorbeeld). Tassen gemaakt van schoenen en laarzen, beenwarmers van afgeknipte spijkerbroeken en meer van dat unieks. Fie heeft ‘m vast al in huis.

5. Modefreakjes hebben vast wel eens in hun handen gestaan met de kleine modebijbel Fashion Now. Waar dat exemplaar je alleen een kort kijkje gunt in de collecties van alle modedesigners die er toe doen, gaat Fashion Now 2 daar veel dieper op in. Bigger, better, fuller. Modemeisjes, get your freak on.

6. Graffiti World laat je de best versierde muren, treinstellen en wandjes zien in, wederom, New York (we moeten toch eens verhuizen met z’n allen). Girls, whip out your spraycans, want graffiti is hot!

7. De naam David & Goliath ken je vast wel van de hysterische shirtjes met teksten als ‘Boys are smelly, ‘That’s QUEEN bitch to you’ en ‘Chicks dig mullets’ (matjes). Nu is er dus een prentenboekje uit met de doldwaze avonturen van character Todd. Boys are stupid, throw rocks at them is een musthave voor D&G fans.

8. Elk tijdschrift dat je openslaat, is tegenwoordig omgeven van kleurrijke, funny illustraties. In Illustration Now neem je een kijkje in de wereld van de illustrators; de 150 meest opvallende talentjes staan hierin.

9. Als je net als ik gebiologeerd naar het tekenpennetje van Karl Lagerfeld hebt gekeken in ‘Werken bij Chanel’ is Fashion Illustration Now hét boek voor jou. Hierin vind je het werk van 29 van de grootste fashionillustrators ter wereld wiens werk vaak bestempeld wordt als hip en trendsettend. Go go fashiongirl!

18 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *