Haal je hakken uit de kast

Soms is het verrekte zwaar om een meisje te zijn. Want zie maar eens elegant uit een auto te stappen met dat mini-rokje; wandel maar eens over de Dam op die killer heels en zie je eten maar eens netjes naar binnen te werken tijdens dat chique etentje. Maar, Camilla Morton comes to the rescue! In haar gids: “How to walk in high heels, the girls guide to everything” doet ze uit de doeken hoe je een smart, ladylike leventje kunt leiden. Ze leert je hoe je de beste wijnen uit kunt zoeken, hoe een spelletje poker werkt, hoe je met technische apparaten om moet gaan en hoe je een band kunt verwisselen. Want wij ladies zijn niet altijd even technisch ingesteld, dat moge duidelijk zijn.
Overigens vertellen deskundigen als Manolo Blahnik, Gisele Bündchen, Kylie Minogue en Vivienne Westwood je ook nog even hoe je de perfecte schoenen uitzoekt, hoe je moet poseren voor een foto en hoe je het beste een koffer in kunt pakken. Extra fijn: het voorwoord van modegoeroe John Galliano.
Schrijfster Camilla Morton is ook geen onbekende in het vak; ze studeerde aan de beroemde St. Martin’s Universiteit, werkte bij Vogue, woonde in Parijs en werkte voor onze John bij Dior. Lettertjes tikken deed ze voor bekende bladen en kranten als The Times, The Telegraph Magazine, Harpers Bazaar, Time en POP.
“Tijdens een gesprek met John bedacht ik me opeens dat er zoveel dingen waren waarvan ik eigenlijk niet wist hoe ik ze uit moest voeren”, zegt Camilla, die tangolessen, pokerbijspijkeringscursussen en lessen in cocktailshaken volgde. “Was ik buiten bewustzijn toen het me allemaal werd uitgelegd?”
Meiden, jullie weten wat jullie te doen staat.

“How to walk in high heels, the girls guide to everything” van Camilla Morton is te bestellen op bol.com en te verkrijgen bij The American Bookcentre.

31 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *