Covergirl

Check de inhoud van de it-bag van menig model maar eens; grote kans dat zowel Lily, Gemma als Natalia allemaal dezelfde soort goodies met zich mee vervoeren. Er zijn nu eenmaal bepaalde items die een absolute must zijn in modellenland. Waar geen catwalkchick zonder kan. Ik selecteerde de musthave modellengoodies voor je:

1. De it-bag. Want stel je eens voor dat je zonder gespot wordt! De Chloé Paddington wordt nog steeds veel gedragen, maar is alweer een beetje op zijn retour, zoals dat met alle populaire tassen gaat. Dit shiny zilveren exemplaar echter, is een speciale editie, speciaal om Las Vegas in het zonnetje te zetten. Vier filialen van warenhuis Selfridges in Engeland vieren de Sin City style door allerlei topdesigners speciale Vegas-spullen te laten ontwerpen. En deze Chloé bag is daar één van. Real nice.

2. Als topmodelletje kun je nou eenmaal niet achteloos hamburgers achterover blijven klakken. Je moet immers zo doorzichtig blijven als een tandenstoker als je over de catwalk schrijdt. Kim Barnouin en Rory Freedman voelden dat op hun dunne lijfjes aan en schreven het boek Skinny Bitch; speciaal bedoeld om snackende sista’s wakker te schudden. Met tips als: “Soda is liquid Satan” en “You are a total moron if you think the Atkins Diet will make you thin” zijn het voormalig model en de vroegere agent van Ford Models ervan overtuigd dat ze je aan een gezonde lifestyle kunnen helpen.

3. Oplettende lezers die regelmatig in mijn ‘hot’ en ‘not’ lijstjes zitten te spieken, hebben mij vast al horen prediken over de ondergoedjes van de Franse belle Fifi Chachnil; ongeveer de Marlies Dekkers van Frankrijk. And beyond. Amelié op z’n naughties, zo’n gevoel krijg je als je over haar site surft. En je krijgt gelijk een onweerstaanbare drang om de retecute broekjes in je winkelmandje te gooien. C’est très belle!

4. Ongeveer net zo heilig als een Koran is voor menig moslim, is de Touche Éclat-stift van Yves Saint Laurent voor topmodellen. Want ja, als Kate & co weer een avondje flink hebben lopen doorhalen, is er niets wat die enorme wallen beter verdoezelt dan een stipje Éclat onder de ogen. En in één klap oog je weer young, fresh & new.

5. Elk modepopje heeft ze nodig: een paar killer stiletto’s. Je weet immers maar nooit in welke rare schoenencreaties je dit keer door de designer wordt gehesen. Plateauzolen van een halve meter, torenhoge naaldhakjes of kittige sandaaltjes die je na één stap kwijtraakt: ga er maar aan (of in) staan. Geen wonder dus dat models graag een beetje stiletto-walken oefenen in hun vrije tijd. Label Rock & Republic, vooral bekend van zijn fijne spijkerbroeken, heeft nu een paar stoere killer heels op de markt gebracht.

6. Als model ben je natuurlijk altijd onderweg en slaap je vaker in een vreemd bed dan in dat van jezelf. Om die onaangename hotelkamers toch wat persoonlijker te maken, nemen veel globetrottende girls dan ook altijd een luxe geurkaars van Diptique met zich mee. De waxen wondermiddeltjes kosten een lieve duit, maar schijnen een onweerstaanbaar lekkere geur te verspreiden die doet denken aan thuis.

7. Zo’n catwalkshowtje wordt nou niet bepaald slecht betaald en dus kun je het je als catwalkqueen gemakkelijk veroorloven om je versverdiende centen in je belangrijkste product te stoppen: jezelf. Een dure gezichtscrème is dus een absolute must. De van zeewierextracten doordrongen Crème de la Mer is letterlijk de crème de la crème op dat gebied. Poepieduur en daardoor natuurlijk extreem geliefd onder de cashcows. Smeren maar!

8. Zodra Daria Werbowy haar million dollar smile laat zien, horen we de kassa’s alweer rinkelen. Die zit prima in haar slappe was. Haar met poseren verdiende dollars stopt ze natuurlijk wel in een kittig portemonneetje. Zoals deze van Juicy Couture.

9. Tja, Evian water. Need i say more? Twee liter per dag en het liefst nog wat meer. Dat je verder de gehele nacht voortdurend wakker wordt om een kleine sanitaire stop te moeten maken hebben we er wel voor over. Immers, onze huidjes zijn gladgladdergladst. Oh ja, veel celebs en modellen zweren er ook nog eens bij om hun haar enkel en alleen in Evian-water te wassen. Want ja, kraanwater is natuurlijk superordinair…

10. Van al die vreemde couture-kleding aan je lijf wordt je ook wel eens gestoord. Jurken bijeengehouden met prikkende spelden, bloesjes waarin je rondloopt met half ontblote tepels en vreemde flappen aan je broek zijn nou niet bepaald geschikt om lekker in te loungen. Daarom nemen models altijd zelf ook wat comfy clothes mee naar modeshows. Om backstage lekker in te kunnen loungen.

11. Net als een schoon gezicht (Tyra Banks: “Je gezicht is als een schoon schildersdoek!”) is schoon haar ook mucho belangrijk als topmodelletje. Niets dan de beste producten voor jouw haar. Met de stuff van Frederic Fekkai, in wiens salon Ally Hilfiger en Jamie Gleicher dan ook gedurende alle afleveringen van Rich Girls rondhangen, zit je altijd goed. Deze volumespray maakt je haar gezond en puffy genoeg voor elke fashionshow.

26 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *