Devilishly Good

Wie het boek ‘De duivel draagt Prada’ van Lauren Weisberger heeft gelezen, zit natuurlijk met afgekloven nagels de dagen af te tellen tot de première van de verfilming van het meesterwerkje. Immers: voor iedereen die een beetje know-how heeft van de modewereld, is het naturellement zo klaar als een klontje dat de beschrijving van The Boss From Hell in het boek geheel gebaseerd is op de figuur Anna Wintour. En aangezien bijna iedereen ter wereld maar al te graag eens een nerts rond zou zien lopen met het velletje van de Vogue-koningin rond zijn parmantige nekje (zo geliefd is Nuclear Wintour), wachten wij met smart op nog meer zwartmakerij van de bontdraagster.

De film, met in de hoofdrollen Anne Hathaway als Andrea Sachs en Meryl Streep als Miranda Priestly (of liever gezegd: Anna Wintour) verschijnt op 30 juni in de Amerikaanse bioscopen. De stijl van Anne in de film is inmiddels al volledig kopieërbaar. Hoe? Zo:

Photobucket - Video and Image Hosting

1. L.A. store Kitson (waar alle celebs shoppen) komt voor de gelegenheid speciaal op de proppen met een eigen ‘The Devil Wears Kitson’-ketting. Aan het stukje juweel hangen drie bedeltjes in de vorm van een rode lipstick, een pump en een duiveltje.
2. Ook Sephora, de grootste beautyketen van Amerika, investeert in de film: op de markt is nu een zwarte beautycase met roodfluwelen bekleding onder de naam: The Devil Wears Sephora Train Case. Alsof Miranda P./Anna W. ooit maar een stiletto in een trein zou zetten…
3. & 4. Natürlich in de it-bag als je werkt voor een in Prada gehulde duivel: het boek waarop de film gebaseerd is en een heel boekwerk over de persoon Anna Wintour, geschreven door Jerry Oppenheimer.
5. Echt gebruikt in de film: Benetint van makeuplabel Benefit. Dit is oorspronkelijk een goedje dat gebruikt wordt om rode blosjes op je wangen aan te brengen, maar Nicki Ledermann; hoofd make-upafdeling van de film, koos ervoor om het spul op de lippen van Anne Hathaway aan te brengen. Pas naarmate de film vorderde overigens, want al is Anne aan het eind van de film verandert in een sophisticated lady; in het begin is ze nog de stuntelige studente die voor zachtroze gaat.
6. Na het aanbrengen van Benetint, ging Nicki Ledermann in de weer met rode lipstick van Dior. Kleur: postive red 857. De mooie rode mond is voor het eerst te zien in de scène waarin Andrea de Parijse Fashion Week bezoekt. Volgens Nicki is Andrea dan verandert van college girl tot over the top fashionista…
7. Niemand minder dan Patricia Field, wereldberoemd styliste voor onder andere Sex and the City, deed de aankleding van de hoofdpersonen. Zij gaf Andrea in de film een lederen handtas die zij zelf had ontworpen. De La Rue bag kan op verschillende manieren gedragen worden. Onder andere als handtas met lang hengsel, schuin over je lichaam, maar ook is de tas voorzien van een uitsnijding, waardoor je ‘m op een hele aparte manier over je schouder kan hangen. De originele film-tas is te koop via Amazon.com.
8. Als druk hulpje van Anna Wintour heb je natuurlijk helemaal geen tijd om elke dag je haar te wassen. Deze haarverzorgingsset van Oscar Blandi is speciaal ontwikkeld voor de film en draagt de zwoele naam ‘Pronti Per Andare’. Hij bevat een droge shampoo met rijst, tarwe en tapioca dat overbodige vetten en restjes gel en haarlak uit je haar verwijdert. Bovendien ruikt je haar heerlijk fris naar citroen. De Jasmijn-proteïne spray is perfect om je haar te stylen na een lange dag.
9. Ook te koop bij Kitson: een girly tee die is geïnspireerd op de film. "Please bore someone else with your questions" is tenslotte het motto van Miranda Priestly in The Devil Wears Prada. En op een skinny jeans met een paar killer heels eronder staat ‘ie devilishly good!

Photobucket - Video and Image Hosting So fresh & so clean – Outkast

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *