De essentie van het (designer-)sjaaltje

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Sjaaltjes zijn als je ’t mij vraagt – naast stekkerdozen (van één stopcontact opeens vier, vijf, zes, zeven stopcontacten maken! Je moet er maar op komen) – een ge-wel-di-ge uitvinding. Ze nemen weinig ruimte in in de hipbag, en voor mensen met chillbillen (ik zweer het je: ik heb het áltijd koud), bieden ze net de nodige warmte bij onderkoeling. Om maar niet te spreken over het feit dat een leuk sjaaltje je outfit meteen met enkele punten kan opwaarderen. Ja toch?
Zelfs vriendjelief heeft het sjaaltje – voor mannen – enkele jaren geleden ontdekt. Dus zochten we de bakken bij Episode, Laura Dols en Zipper net zo lang af tot hij een verzameling vintage sjaaltjes had waar de gemiddelde seventies soulzanger u tegen zou zeggen. En hij kan het hebben; de hipkip.
One of my favourite labels Fruition doet ongeveer hetzelfde; zij speurt het ganse land af naar vintage sjaaltjes van designermerken als Gucci, Hermès, Christian Dior en Chanel en biedt die dan weer te koop aan voor the less fortunate onder ons: de mensen die niet gezegend zijn met zo’n speurneus voor vintage (zoals moi: ik kom niet verder dan een broche zo af en toe).

Ik ben al ongeveer zes keer doodgegaan bij de aanblik van die geweldige zwart-witte shawls met Coco Chanel herself erop, de gekleurde exemplaren van Gucci mét rozet en de belles van Chanel met gouden schakelkettingen.
De vintage sjaaltjes van Fruition zijn niet goedkoop – ze kosten tussen de 84 en 120 dollar – maar dan heb je wel een op en top stylish exemplaar dat een leven lang meegaat. En natuurlijk nog even speuren op de rommelmarkt, ladies!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Disko Shit – The Fringe

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *