Brazilian Wax

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Weet je wat ik nu zo leuk vind aan internetshoppen? Ook al worden al die leuke goodies die je hysterisch in je winkelmandje smijt, niet naar Holland geshipt, tóch raak je (behalve ernstig gefrustreerd) ont-zet-tend geïnspireerd. Ik ben altijd als de Dalai Lama zo content, als ik weer een leuk merk heb gespot waar ik heel-veel-van-kan-gaan-houden.

Zo ook toen ik via via terechtkwam bij Miss Wax: een sieradenontwerpster uit Californië die de coolste one-of-a-kind jewels maakt van stukjes vinyl, hout en wat ze dan ook maar allemaal kan vinden. Vervolgens schildert ze er een street-waardige tekst of tekening op, jast ze er een kettinkje of oorbelhaakje doorheen en zet ze haar pieces te koop op het internet. Zo zagen we al voorbijkomen: Yo! MTV raps-oorbellen (naar de ge-wel-di-ge MTV show uit de nineties); kettinkjes met handbeschilderde Nike Dunks, graffiti-spuitbussen, naaimachines en messen en een scala aan earrings met afwisselend busjes nagellak, cassettebandjes, chica’s uit the hood en – misschien nog wel het meest bijzonder – plattegronden van de New Yorkse metro. Je verzint ’t niet!
Miss Wax, ofwel: de 21-jarige Kylee, liet de collectie in Braziliaanse sferen fotograferen. En dat betekende voor de models: óók aan de sigaar. Ieuw.
Enniewee, Miss Wax heeft momenteel een site vol met jewelry, maar is ondertussen al weer druk aan de fröbel aan de collectie voor de zomer van 2008.
Bang zijn dat jouw stukje pure kunst per ongeluk in je sjaal blijft haken, afbreekt of zijn laatste adem uitblaast, hoef je trouwens niet te zijn: met elke aankoop komt een levenslange reparatie-garantie. Niiice!

Rondkijken in Miss Wax’ webshopje? Klik hier.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Creole – Charlie Hunter ft. Mos Def

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *