Angry Little Girls

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Het lijken engeltjes, maar ondertussen…
De schilderijen, illustraties en sculpturen van de Japanse kunstenaar Yoshimoto Nara draaien steevast om cartoon-achtige kleine meisjes die op het eerste gezicht schattig lijken. Kijk je langer, dan zie je dat er veel meer schuilgaat achter die snoezige babyfaces. Of het opzet is laat Yoshimoto nooit blijken, maar zijn werk lijkt een bepaald deel van de Japanse maatschappij uit te lichten waarbij geweld en onderhuidse woede onder kids steeds vaker voorkomen.
Speaking of Japan: in zijn thuisland kan Yoshimoto niet meer zonder dikke zonnebril over straat en wordt hij als een soort popster gezien.
Gelukkig hoeft hij zich tijdens zijn bezoek aan Den Haag voor zijn tentoonstelling in het GEM geen zorgen te maken om stalkerige groupies: in Nederland is hij nog vrij onbekend. De kunstenaar kon in alle rust werken aan zijn tentoonstelling, waarvoor hij een soort houten huisjes bouwde.

Ook benieuwd naar de Angry Little Girls van Yoshimoto Nara? Tot en met 7 oktober 2007 is zijn werk te zien in het GEM in Den Haag.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Viva la Youtube: een filmpje over de totstandkoming van de tentoonstelling in het GEM

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket First love – Uffie

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *