Alle vetheid op een stokje

Photobucket

Photobucket

Het begon ooit toen ik Nigella Lawson (de Britse domestic goddess die steevast wulpse blikken in de camera werpt terwijl ze een ijsje, een kom noodles of een halve gegrilde kip wegwerkt) een Bounty zag frituren. Ik was meteen gefascineerd: hoe kon iemand bedenken om een chocoladereep door een deegbeslag te halen en vervolgens in de frituurpan te gooien?! Ik kreeg al dichtgeslibde aderen als ik er naar keek.

Niet veel later zag ik een aflevering van ‘A Cook’s Tour’ waarin topkok en enfant terrible Anthony Bourdain (die ondanks de verontrustende elementen als grijs haar, te strakke verwassen zwarte jeans op hoog water, een drugsverleden en een meer dan ernstige sigarettenverslaving veel vrouwen het hoofd op hol brengt) achtereenvolgend een gefrituurde pizza eet in Schotland en later een giga shopping mall in Minnesota, Amerika bezoekt om aldaar te ontdekken dat de Minnesotaeanen (ofzo…) zich voornamelijk tegoed doen aan gefrituurde cheesecake op een stokje en hot dogs met een krokant deeglaagje.
Een fascinatie was geboren.

Noem me voyeuristisch, maar ik vind het héérlijk om mensen ranzige dingen weg te zien werken (al doe ik dat wel met mijn handen voor mijn ogen terwijl ik heel hard kreten als ‘IEK!’ uitstoot). En dan niet à la Fear Factor met grote glazige koeienogen, de ballen van een geit of een rauw stuk varkensoor, maar dingen die in ieder geval wel pretenderen een delicatesse te zijn. Of, at least, eetbaar. En met name de Amerikanen kunnen daar wat van.

Een klein feestje is het daarom voor moi om op de website ‘This Is Why You’re Fat‘ rond te neuzen. Want daar zie je de meest idiote, moddervette combinaties van ‘etenswaren’ bij elkaar. Van hot-dogs in een jasje van wafel met ketchup op een stokje tot aan geglazuurde donuts belegd met kaas & bacon en van Happy Meal Pizza’s (simpele verklaring: een pizza met daarop alle elementen van een Happy Meal van McDonald’s – excluding het speeltje) tot aan KitKats van een meter lang. Van snack-attack naar heart-attack, zeg maar.
Waarschuwing vooraf: niet bekijken met een zwakke maag.

Check www.thisiswhyyourefat.com

O en voor een gezellig kwiselementje hier op www.nenz.web-log.nl; wie kan raden wat het gerecht op de foto is, mag losbarsten in het reageerveld. Dank u!

Photobucket Psalms 23 – India.Arie (ft. MC Lyte)

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *