Soms volg je ’t gewoon even niet meer in modeland

Één van mijn mooiste childhood memories was toen mijn ouders na een trip naar Duitsland hun kroost – mij en mijn broertje – weer kwamen oppikken bij mijn opa en oma. Mijn moeder had namelijk De Heilige Graal voor me meegenomen uit het land van de 3 b’s (brezeln, bratwurst & bier): een rozeharige trol. Een echte, van Russ, en niet zo’n lelijke Tsjernobyl-trol uit de kauwgomballenautomaat.
Toch gek dat zo’n lulluk ding destijds zo veel kinderhoofdjes op hol bracht. Gelukkig konden dik een jaar later alle plastic trollen weer van de potloden worden getrokken, toen we ons weer massaal op de volgende trend stortten.

Designer Jeremy Scott echter, heeft niet alleen banden met Micky Mouse (zie de herensneakers uit zijn laatste collectie voor de herfst van 2009), Kermit de Kikker (zie de jassen met honderd pluizige Kermitjes uit diezelfde show) en De Troetelberen (Right to Bear Arms-collectie), maar ook met een andere childhood favourite: de bewuste trol.
Want wat schetst mijn verbazing? Een serie T-shirts, jasjes, jurkjes en bermuda’s met daarop een trollenprint. Heb ik iets gemist of is de trol daadwerkelijk weer hot?

O en voor wie de trol wél weer heeft omarmd: je shopt Jeremy Scott’s trollenkleren via www.colette.fr

Trouble Man – Marvin Gaye

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *