Stralen als een mangameisje

Photobucket

Sinds ik een paar jaar geleden eens in het New Yorkse Macy’s terechtkwam, heb ik een soort trauma ontwikkeld rondom warenhuizen. Het was er zó groot, zó druk en zó hectisch, dat ik in paniek richting de uitgang vluchtte – die natuurlijk onmogelijk terug te vinden was – en waarbij ik zo onbedoeld een anderhalf uur durende tour door het warenhuis kreeg terwijl ik ongewild werd bespoten met nieuwe parfums door de zogenaamde ‘spritzer girls’ die er overal staan om nieuwe parfums aan de vrouw te brengen.

Dus toen ik in Parijs langs Galleries Lafayette trippelde; een beroemd warenhuis met hele luxe merken (Chanel, Marc Jacobs, Christian Lacroix, John Galliano, Sonia Rykiel…), voelde ik niet direct de aandrang om er naar binnen te hollen. That is: totdat ik de counter van Shu Uemura in de etalage zag, versierd met grote posters omtrent hun ‘Tokyo Kamon Girls’-lijn. Want wat wil het mooie lot? Voor het beroemdste product van het beautylabel, haar ‘Cleansing Oil’ (daar werd meneer Shu Uemura world famous mee), strikten ze Moyoco Anno; een kunstenares die bekend staat om haar manga-art. Moyoco voorzag de Cleansing Oils van Shu Uemura van drop-dead-gorgeous mangameisjes, elk met haar eigen ‘Kamon’. En een Kamon is dan weer een Japans familiewapen, zo heb ik me ooit laten vertellen tijdens een expositie over kimono’s, waarop de ronde familielogo’s dikwijls ook prijken.

Na even aan de wang te zijn bevoeld door de schattige Franse verkoper van de Shu Uemura-stand ("it’s un bit fatigue…"), ging ik naar huis met de High Performance Cleansing Oil Advanced Formula (voor de gemengde huid die een oppepper kan gebruiken) waarop Kamon-meisje Tsuruha prijkt in een roze-met-blauwe setting.

Dit zijn alle varianten van de Cleansing Oils die beschikbaar zijn:

PhotobucketTsuruha (blauw met roze – High Performance Cleansing Oil Advanced Formula)

Photobucket Katsura (paars – brightening cleansing oil)

Photobucket Tamaki (oranje – High Performance Balancing Cleansing Oil)

Photobucket Matsuno (groen – Cleansing Beauty Oil Premium)

Photobucket Sakurako (roze – High Performance Balancing Cleansing Oil Fresh).

Kortom: voor elk (manga-)meisje wat wils! En oui; ze zijn nogal aan de prijs, maar het is een superproduct (laat je niet afschrikken door het woordje ‘olie’: het product is zelfs perfect voor een vettige huid), je doet er heel lang mee én als je cleansing oil op is, vul je de übercute fles gewoon na met wat anders.

Check www.shu-uemura.com voor meer informatie over de Tokyo Kamon Girls Cleansing Oils.

Photobucket Something About You – Zo! & Tigallo

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *