10x leuk Antwerpen

Photobucket

10 redenen waarom een dagje Antwerpen fabulous is:

M Omdat het – in ieder geval vanaf mijn toko – maar een uurtje rijden is. En dan waan je je dus écht even helemaal in het buitenland. Bijna vakantie-achtig. Moet je trouwens niet op de terugweg verkeerd rijden, zoals wij vorige week deden, waardoor we een uur langer onderweg waren.

MOmdat het er op elke hoek van de straat naar versgebakken wafels ruikt. Mhhhh…. (doch gevaarlijk)!

MOmdat het verlies van het ene weer de komst van het andere betekent. Why so cryptisch, NEnz? Wel, nog enigzins treurend om het opdoeken van ‘Bries’; een winkeltje met obscure comics, boeken over graffiti en meer Kidrobot-toys dan Kidrobot zelf, liep ik opeens langs een nieuw Antwerps pareltje: Graffitishop Artifex (Kammenstraat). Bommetjevol met te gekke toys. Ik kocht er ook – met versnelde hartslag – een blindbox uit Kidrobot’s Pure Trance-lijn; naar een bekende comic van Junko Mizuno. Dat wil zeggen: nadat ik met alle doosjes had staan rammelen om te ‘voelen’ welk figuurtje erin zou zitten. Ik vreesde namelijk de slang met hersens, het mannetje met worsten of de blauwe jongen met pokdalig gezicht (lang verhaal; Junko Mizuno heeft nogal een fantasievolle geest), maar wat bleek? Ik had de supersexy Yassue the Wrestler! Yay!

MOmdat je er zomaar Walter van Beirendonck kunt tegenkomen, terwijl hij pasta zit te eten bij de Italiaan in de Kammenstraat. Ha!

MOmdat het één groot modewalhalla is. Bovendien heb je er ook gewoon het gevoel dat je er zo’n luxe modetoko binnen kunt stappen, op je afgetrapte L.A. Gears, duidelijk om alleen-maar-te-kijken en zijn de verkopers – zelfs in dat hoger segment – onwijs aardig. Try that in de P.C. Hooft en ik vrees dat de kleerkast je naar buiten sodemietert voordat je ook maar in de kleerkasten hebt kunnen rondneuzen.

MOmdat het heerlijk toeven is op het terras bij Horta, omringd door Parijs-aandoenende geveltjes en met sashimi van yellowfin tonijn en zeeduivel met truffelpuree voor je snufferd.

MOmdat het de enige, dichtstbijzijnde stad is waar een filiaal van Urban Outfitters huist. Met heel veel kunst- en modeboeken, gekke gadgets voor in huis, tof keukenspul (de cupcake is mega populair), portemonnees & sieraden van Vivienne Westwood, jurkjes van Luella, crazycool bikini’s van Insight een scala aan verschillende soorten Rosebud’s Lip Salve en mucho meer.

MOmdat ik er – geheel onverwachts – Manique tegenkwam in die Urban Outfitters (terwijl ik in de rij stond met iets cupcakerigs; gelijk ook haar herkenningspunt). Manique ken ik via mijn blog & Hyves en ze is fantastisch op de catwalk voor Bas Kosters. You should see her! Maar dat kan er dus ook: gewoon even bekenden tegenkomen.

MOmdat ze er minstens twee filialen van Godiva hebben. Met aardbeien, gedoopt in chocolade en pure chocoladepasta voor op brood… yum!

MOmdat je er de Spaanse lingeriewinkel Women’s Secret vindt (waar ik in Barcelona helemaal van uit mijn panty ging), alwaar de leukste pyjama’s hangen. Als rasechte thuis-bijna-altijd-in-pyjama-loopster, zijn er maar weinig dingen die mij net zo veel voldoening geven als een verse pyjama. Helemaal leuk: hun nieuwe lijn met shirtjes, beha’s, hipsters, haarelastiekjes, sokken, pyjamabroeken, etc. met illustraties van de shoppende modemeisjes van Domingo Ayala. Zó leuk! Met een shopping girl uit Tokio, één uit Parijs (met rondslingerende croissants & taartjes) en één uit Londen. Must-buy!

Photobucket

Photobucket One day I’ll fly away – Randy Crawford

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *